Egypten ett sant paradis för dykresor

Oförglömliga dykresor i Egypten

 

Egypten som gränsar sig till både Medelhavet och Röda Havet erbjuder dykfantaster oförglömliga dykresor och är nästan ett måste för den som verkligen gillar att dyka. Vill man komma åt dykvatten i världsklass så finner man dessa enbart 5 timmars flygresa bort på olika destinationer i Egypten med det perfekta upplägget för fantastiska dykresor.

Egypten erbjuder gott om sol och avkoppling genom dess vackra sandstränder. Solandet kan dessutom kombineras med dykning och snorkling i det kristallklara vattnet. Röda havets havsbotten inbjuder till undersökningar av dess vackra rev där det finns gott om tropiska fiskarter. Det finns många som reser till Egypten för att kunna lära sig att dyka.

Egyptens många destinationer för dykresor

 

Som tidigare redan nämndes så finns det många olika destinationer att välja mellan för dykresor i Egypten. Några av de populäraste resmålen innefattar Dahab, Marsa Alam, Marsa Shagra, Sharm el Sheikh och Hurghada. Egypten är en året om destination och det går alldeles utmärkt att åka på dyksemester hit under den kallaste perioden i Sverige för att njuta av skönt klimat och oförglömliga dykäventyr.

Som ett alternativ till detta kan man ta på sig snorkeln och undersöka havsbottnens fantastiska korallrev. Reser man med Fritidsresor hjälper de till att arrangera dykresan, då de har ett samarbete med ett av Skandinaviens dykcenter. Det går bra att delta i en dyksemester till Egypten vare sig man är en nybörjare eller ett dykproffs. Vill man ha ett alternativ till dykningen kan man ta en båttur i de egyptiska haven eller gå på ökensafari. Basarerna inbjuder dessutom till en färgstark shoppingrunda. Det är billigt att handla i de befintliga butikerna och restaurangnotan kommer att bli låg.

Marriott Hurghada Suites & Apartments

Hurghada Marriott Apartments erbjuder lägenheter med platt-TV. Vissa lägenheter har utsikt över Röda havet. Hotellet har en utomhuspool, 2 tennisbanor och 2 squashbanor. Varje lägenhet är elegant inredd. Alla lägenheter har luftkonditionering, satellit-TV och badrum med badkar och dusch. Vissa lägenheter har ett välutrustat kök med kylskåp och köksutrustning.

Bo bra nära Röda Havets stränder och Egyptens bästa dykvatten

 

Bo gärna på ett av landets moderna resorthotell som finns att tillgå i nära anslutning till Röda Havets stränder. Flygresan tar endast fem timmar ifrån Sverige, varför närheten gör resan till ett populärt resealternativ. Röda havet är ett semestermål som är både gästfritt och välordnat. Vill man få många aktiviteter i samband med sin resa finns det på de större orterna i Egypten shoppingcentras, vattenparker och dykcenter att tillgå.

Egypten har gott om restauranger och nöjeslivet är rikt. Det finns även All Inclusive-hotell att tillgå, som erbjuder flera olika aktiviteter om man vill ha mer ro och avkoppling. Prisnivån i Egypten är relativt fördelaktig vilket bidrar att man har möjlighet att bo väldigt bra här utan att få ett stort hål i plånboken.

Är det tryggt att åka på dykresa till Egypten?

 

År 2011 togs det största steget till demokrati i Egypten. Det var de unga som gick ut på gator och torg i landet och visade sitt missnöje med styret av landet. Både de unga och de äldre har börjat prata mer om politiken för att komma närmare ett mer demokratiskt land. Denna frihetsrevolution har haft en positiv inverkan på turismen såväl som för de boende i landet. Man ser ljust på framtiden och återkommer gärna till landets mer positiva invånare.

För tillfället är det relativt tryggt att åka till Egypten men självklart finns inga garantier. Det är bra att tänka på sin egna säkerhet då man åker till landet även om det är lugnt för tillfället. Då det kommer till aspekten med dykning så är tryggheten och säkerheten lika bra som i vilket annat land som helst. Alla Dykcenter i Egypten är mycket professionella och kunniga inom sitt område och man har alltid tillgång till erfarna dykinstruktörer.