Hitta Mexikos bästa dykvatten

Mexikos bästa dykvatten ger mångsidiga dykupplevelser

 

Att åka till Mexiko är något som inte sker alltför ofta för de flesta människor. Därför är det viktigt att planera vad man vill hinna med att göra vid en eventuell resa. Något som har blivit ganska vanligt under de senaste åren är olika sorters dykresor, där man som turist kan njuta av att uppleva Mexikos havsliv. Till de bästa och populäraste dykvattnen i Mexiko hör Cozumel, Islas Revillagigedos, Socorro Island, San Benedicto, Baja California och det fantastiska Sea of Cortez.

I Mexiko har man möjlighet att dyka i världens näst längsta barriärrev, där det finns många olika djurarter och växtsorter. Priserna varierar beroende på var man dyker och vilket företag som man väljer att dyka med. Dykningen rekommenderas dock ofta när man besöker Mexiko. Vissa tidningar har till och med klassat Mexiko som den tredje bästa platsen att dyka i. Därför bör man inte vara orolig över att bli besviken, då det kryllar av vackra fiskar och växter. Man bör dock vara noggrann med att följa guiderna om man inte är en van dykare.

Vilken årstid är bäst för dykresor i Mexiko?

 

Djurarterna kan variera, beroende på vilken tid på året det är. Från juni till september har man möjlighet att se valhajar och från november till februari har man chansen att se tjurhajar. Däremot är det inte garanterat att man får se en valhaj eller tjurhaj, utan man får förlita sig på tur.

Man kan dock känna sig säker på att det kommer att finnas andra arter, då exempelvis sergeantfiskar och papegojfiskar är relativt vanliga. Det kan även förekomma fjärilsfisk, frökenfisk, hummer och rocka, men man bör titta ordentligt, då vissa djur försöker hålla avstånd till dykare medan andra smälter in i omgivningen.

Man kan åka på dykresa till Mexiko året om men den bästa tiden på året för den karibiska delen av Mexiko infaller under månaderna december till början av juli. Den bästa årstiden för dykresor till de yttre öarna på Stilla havskusten råder från november till maj.

Sunscape Sabor Cozumel - All Inclusive

Denna strandresort ligger på den vackra mexikanska ön Cozumel. Sunscape Sabor Cozumel – All Inclusive erbjuds 2 utomhuspooler och ett spa med fitnesscenter. Sabor Cozumel har egen utrustning för aktiviteter som snorkling, segling och dykning. Resorten ligger bara några minuters bilresa från öns främsta korallrev.

Grottdykning för vana dykare

 

Är man en van dykare bör dykning i Mexikos grottsystem vara ett alternativ. Dessa kallas cenotes och är egentligen ett hål i marken. Genom att dyka i dessa får man uppleva något helt annat än att dyka i vanligt hav. Vill man endast titta på djurlivet är detta däremot inte ett lika bra alternativ, då det inte finns lika många fiskar som vid barriärrevet.

Det finns dock väldigt mycket stalagmiter och stalaktiter. Vattnet är däremot väldigt klart, vilket gör det lättare att se omgivningen mer ordentligt. Grottorna är förbundna i långa system, men vissa av dem är endast tillåtna för avancerade dykare.

Bra alternativ till dykning med möjlighet att uppleva havsbottnen

 

Vill man istället helst undvika dykningen, men ändå vill se havslivet är båtar med glasbotten det bästa alternativet. Dessa är ofta populära val hos turister eftersom många kan känna sig osäkra under främmande vatten. Man bör dock inte vara rädd för att överblicken ska vara otydlig med dessa båtar eftersom vattnet är så pass klart att man kan se ända ned till havsbotten.

På detta sätt kan man enkelt se koraller, fisklivet och växtlivet utan att bli blöt. Nackdelen med detta är att man dock endast får se på havslivet ovanifrån och därför kan det hända att man kan missa vissa detaljer på djuren eller växterna.